Úvod » POTRAVINY » Dochucovadla & zahušťovadla » Sojová omáčka Tamari BIO 250ml
Sojová omáčka TAMARI se k nám dováží z Japonska a je vyráběna tradičním způsobem, tedy fermentací bez použití pšenice, proto je vhodná pro bezlepkovou dietu. Tamari obsahuje živé enzymy, proto podporuje trávení a stimuluje vylučování zažívacích šťáv. Neutralizuje extrémy kyselin a zásad. Měla by se ale stejně jako Shoyu omáčka mírně povařit a nepoužívat jako dochucovadlo na talíři.
Podle tradice je Tamari vytvářeno rodinou YAEMON. Rodinný recept a dlouhá doba zrání v cedrových dřevěných kádích zajišťuje neporovnatelnou chuť. Fermentací se bílkovina z ječné mouky odbourává. Složení: bio sojové boby (42% ), voda, mořská sůl, Mikawa mirin, rest. ječná mouka, aspergillus oryzae.