Makrobiotika nebo alespoň její principy jsou v naší společnosti stále více vyhledávaným stravovacím a životním stylem. Nejde však o nějaký výstřelek poslední módy, nýbrž právě naopak - v dnešní době zahlcené modifikovanými surovinami, éčky, konzervanty a dovozem všelijakých "potravin" ošetřených všemožnými postřiky je pro lidstvo čím dál zasadnější a životně nezbytné vybírat si kvalitní potraviny ideálně v bio kvalitě ze stejného pásma ve kterém žijeme my sami. V makrobiotice jde tedy o návrat k našim kořenům, k našemu původnímu stravování, k pěstování vlastní čisté zeleniny, neubíhání k extrémům a žítí více v souladu se sebou a se Zemí. Makrobiotika udržuje čisté tělo a jasnou mysl.
Kořeny makrobiotiky pochází z Japonska, kde byl na základě analýzy lidského organismu, reakcí na určité potraviny ale hlavně z energetického pohledu na organismus ve smyslu vytvořit v něm rovnováhu energií jin a jang, vytvořen ideální stravovací systém. Do Ameriky a Evropy se tento způsob stravování dostal později jako makrobiotika (macro = dlouhý, bios = život), samozřejmě dnes již přizpůsobený našim lokálním surovinám a možnostem, ale se stejnými zásadami a stejnými "léčebnými" stravovacími doplňky. Makrobiotika nepoužívá mléko, cukr, bílou mouku, tropické ovoce a všechny extrémy jinu a jangu. Maso jen velice omezeně, ale svobodně dle vlastní filozofie každého. Pro více informací můžeme vřele doporučit následující knihy, z nichž některé lze koupit i na našem e-shopu:
Michio Kushi - Makrobiotická cesta, Cukr a sůl, dva bílé jedy, Makrobiotika a přírodní léčení, Herman Aihara - Základy makrobiotiky, Kyseliny a zásady, Jarmila Průchová - Na stupních vítězů, Pravda o mléce, Dvě nové hrozby, Strnadelová, Zerzán - Radost z jídla, Radost ze zdravých dětí, Dagmar Lužná - Makrobiotický léčebný talíř I. a II., Nedělní makrobiotické vaření, William Dufty - Cukrové trápení
Záměrem a smyslem našich stránek je nabídnout vám právě kvalitní potraviny a suroviny pro makrobiotické vaření s doplňujícími informacemi o výrobku a jeho použití.
Firma Danfood je na českém trhu od roku 2004 a zaměřuje se především na dovoz kvalitních (převažně BIO) potravin ze zemí, kde makrobiotika má již dlouhou tradici a léta zkušeností. Naše výrobky tak pocházejí z kvalitní produkce v Japonsku, Holandsku, Belgii, Německu ale vynikající je i naše rýže Calasparra ze Španělska. Vysoce kvalitní jsou především naše misa a dochucovadla dovážené přímo z Japonska, kde se po staletí vyrábí dle tradiční japonské receptury.
Součástí nabídky je i kuchyňské vybavení nezbytné pro vaše vaření doma a na cestách a jako doplněk velice kvalitní kosmetika bez chemických přísad, umělých vůní a barviv.
Věříme že budete s našimi produkty a službami spokojeni!