Úvod » POTRAVINY » Obiloviny & mouky » Jáhly sladké BIO 500g
Sladké jáhly - název sladké mají kvůli vyššímu obsahu proteinů oproti běžným jáhlám. Stejně jako má sladká rýže oproti běžné rýži.
Podporují činnost sleziny a slinivky. Mají přirozeně nahořklou chuť (která se dá odstranit vícenásobným spařením horkou vodou). Vaříme je v jiném poměru s vodou než běžné jáhly, a to cca 1:2. Přirozená vlastnost těchto speciálních jáhel je, že pustí šlem a nikdy je neuvaříte jako sušší přílohu.
Tip na chutnou přípravu: osmažíme cibuli na měsíčky, můžeme přidat kostky dýně hokkaido, přelejeme vodou a vsypeme jáhly. Necháme vařit cca 20-30 minut. Výhoda takto připravené přílohy je nasládlá chuť.