Úvod » POTRAVINY » Obiloviny & mouky » Kukuřice - polenta BIO


        

Kukuřice - polenta BIO

semolina

skladem

 

naše cena bez DPH : 51 Kč
naše cena s DPH (15 %):
59 Kč

do košíku:
  ks  

Kukuřice - kukuřičná krupice, polenta

Polenta, to je kukuřičná kaše v italském podání. Je jednou ze základních, tradičních jídel v Itálii, velké oblibě se těší zejména na severovýchodě země, kde se perfektně daří kukuřici. Kdysi bývala jídlem chudých, dnes ji najdete na jídelním lístku každé italské restaurace. Tato zdánlivě obyčejná kukuřičná kaše je také oblíbeným pokrmem Chorvatska, Rumunska, Černé Hory a Srbska, kde se však skrývá pod jinými názvy: palenta, pura, kačamak, bakardan nebo mamaligu.

Kukuřičnou kaši můžete podávat s nejrůznějšími omáčkami nebo ji nechat vychladnout a zapéct v troubě. Kukuřičná kaše je velmi sytá, proto vám k zahnání chuti i hladu postačí malá porce. Protože je kukuřice bohatá na vlákninu, bílkoviny, vitamíny i minerály, zároveň tak uděláte něco pro své zdraví. Neobsahuje lepek.

Příprava: chceme-li z kukuřice připravit kaši, vaříme v poměru s vodou 1:5 cca 30min. Vsypeme kukuřici do vroucí vody se špetkou sili, nemícháme. Pro přípravu kukuřičného knedlíku či k zapečení v troubě dáme vody méně, tedy 1:3 - 1: 4.

ZmI0M2