Úvod » POTRAVINY » Obiloviny & mouky » Ječmen celozrnný BIO 500g
Celozrnný ječmen v BIO kvalitě
Příprava: ječmen na několik hodin namočíme a vaříme cca 50 minut v tlakovém hrnci. Ideální je vařit ječmen s jinou obilovinou, především s rýží. Následně použijeme jako přílohu, do salátů, k zahuštění polévek, na ranní kaši atd.
Celozrnný ječmen obsahuje vitaminy B1 a B2 a vitamín E. Ječmen obsahuje podobné minerály a stopové prvky jako pšenice. Má velký obsah fosforu, hořčíku, železa a zinku.
Konzumace ječmene a jiného celozrnného obilí se ukázala být účinná při prevenci arteriosklerózy. Ječmenná vláknina pomáhá předcházet zácpě a všem komplikacím s ní spojených včetně karcinomu tlustého střeva. Je dobře snášen při žaludečních problémech - žaludečním kataru, dyspepsii (špatném trávení), žaludečních a dvanácterníkových vředech, zánětu žaludku, tenkého střeva a kolitidě. Vývar z krup a nápoj ze sladu jsou též velmi cenné při trávicích obtížích. Ječmen obsahuje lepek.
Země původu: Německo.