BIO Agar - Agar, 30g
Agar - Agar je želatina čistě rostlinného původu a je tedy vhodná i pro vegany a vegetariány. Vyrábí se z červené řasy gelidium, v Japonsku známé pod jménem Tengusa. Tato řasa obsahuje komplexní polysacharidy, které se podobají celulóze. Ve své přírodní formě mají řasy velmi výraznou chuť. Proto je proces jejich zpracování velmi náročný.
Agar v organismu působí zásadotvorně, proto je vhodný pro kombinaci s ovocem (pomáhá neutralizovat kyselinotvorné ovoce).
Agar-agar se používá jako čistá želatina do krémů, polev, k přípravě pudinků a polévek. aspiků a na zdobení dortů.
Použití: na 500g oslazeného ovoce 1 pol. lžíce citr. šťávy, 1 čaj. lžička agaru (cca. 3g), pomalu vařit do rozpuštění cca. 2 - 10min.
Pokud chceme po zchladnutí pevnou kostku pak dáme 2 čaj. lžičky (cca. 5g).
Tuhnout začíná směs při cca. 35°C.