Úvod » POTRAVINY » Luštěniny » Černé sojové boby BIO 1kg


    

Černé sojové boby BIO 1kg

skladem

 

naše cena bez DPH : 103 Kč
naše cena s DPH (15 %):
119 Kč

do košíku:
  ks  

Černé sojové boby BIO

Sojové boby jsou velmi výživné jídlo. Vzhledem k jejich vysokému obsahu bílkovin je lze použít jako náhražku za maso. Mají také vysoký obsah vlákniny, takže udržují zdravá střeva. Černé sojové boby obsahují asi 31% doporučeného denního příjmu vlákniny v pouhých 3 polévkových lžících, což je velmi dobré. Ujistěte se, že ve vaší stravě je dostatek vlákniny, aby vaše střeva pracovala hladce a udržoval se tak váš metabolismus v rovnováze. Černé sojové boby jsou neuvěřitelně všestranné fazole. Jednou z výhod je, že vám pomohou v boji proti tuku. I když má sója ve skutečnosti vysoký obsah tuku, jedná se i nenasycené, tedy zdravé tuky. Sojové boby pomáhají také snížit hladinu cholesterolu v krvi, zabraňují vysokému krevnímu tlaku a v extrémních případech srdečnímu infarktu. Černé sójové boby jsou také dobrým zdrojem omega-3 mastných kyselin, které mohou pomoci při onemocnění srdce, artritidě a doknce rakovině - a to především rakovině prsu díky obsahu isoflavonoidů. Také mírní škodlivé účinky estrogenu což může být jeden z důvodů, proč asijské ženy mají mnohem menší riziko vzniku rakoviny prsu, než americké ženy. Černé sojové boby mají také vysoký obsah proteinu, který je nezbytný při budování a rekonstrukci svalů a tkáně. Významný je zrovna tak obsah bílkovin. Ze tří polévkových lžic dostanete 13 g bílkovin, což je 26% z doporučené denní dávky. S významným obsahem antioxidantů, vlákniny, bílkovin, vitaminu K, železa, hořčíku, mědi, manganu, a riboflavinu udržují váš imunitní systém v dobré kondici.

Černé sojové boby samy o sobě nemají příliš výraznou chuť, proto je zcela v rukou kuchaře na jaký způsob a s jakými ingrediencemi boby vaří. Lze z nich připravit omáčky na špagety, mexická jídla, osmažit je, použít do polévek, pomazánek, salátů...

Základní recept: černé sojové boby namočíme na 10-12hod. do studené vody. Vodu slejeme, vyhodíme prázdné slupky na povrchu. Přidáme řasu kombu, přivedeme k varu, sebereme pěnu a vaříme v tlaku 1hod. Po otevření hrnce přidáme lžičku soli a ještě 10min. povaříme.

OWFkMTY