ZBOŽÍ V AKCI

naše cena 470,00 Kč (18,63 EUR)
skladem
naše cena 62,00 Kč (2,46 EUR)
skladem
naše cena 179,00 Kč (7,09 EUR)
skladem

Doporučujeme

naše cena 109,00 Kč (4,32 EUR)
skladem
naše cena 49,00 Kč (1,94 EUR)
skladem
naše cena 249,00 Kč (9,87 EUR)
skladem

Kontakt

Danfood - Daniel Doležal
Rychnov na Moravě 49
56934 Rychnov
tel: +420 603 544 054

NOVINKY

arr3


O NÁS

Makrobiotika nebo alespoň její principy jsou v naší společnosti stále více vyhledávaným stravovacím a životním stylem. Nejde však o nějaký výstřelek poslední módy, nýbrž právě naopak - v dnešní době zahlcené modifikovanými surovinami, éčky, konzervanty a dovozem všelijakých "potravin" ošetřených všemožnými postřiky je pro lidstvo čím dál zasadnější a životně nezbytné vybírat si kvalitní potraviny ideálně v bio kvalitě ze stejného pásma ve kterém žijeme my sami. V makrobiotice jde tedy o návrat k našim kořenům, k našemu původnímu stravování, k pěstování vlastní čisté zeleniny, neubíhání k extrémům a žítí více v souladu se sebou a se Zemí. Makrobiotika udržuje čisté tělo a jasnou mysl.

Kořeny makrobiotiky pochází z Japonska, kde byl na základě analýzy lidského organismu, reakcí na určité potraviny ale hlavně z energetického pohledu na organismus ve smyslu vytvořit v něm rovnováhu energií jin a jang, vytvořen ideální stravovací systém. Do Ameriky a Evropy se tento způsob stravování dostal později jako makrobiotika (macro = dlouhý, bios = život), samozřejmě dnes již přizpůsobený našim lokálním surovinám a možnostem, ale se stejnými zásadami a stejnými "léčebnými" stravovacími doplňky. Makrobiotika nepoužívá mléko, cukr, bílou mouku, tropické ovoce a všechny extrémy jinu a jangu. Maso jen velice omezeně, ale svobodně dle vlastní filozofie každého. Pro více informací můžeme vřele doporučit následující knihy, z nichž některé lze koupit i na našem e-shopu:

Michio Kushi - Makrobiotická cesta, Cukr a sůl, dva bílé jedy, Makrobiotika a přírodní léčení, Herman Aihara - Základy makrobiotiky, Kyseliny a zásady, Jarmila Průchová - Na stupních vítězů, Pravda o mléce, Dvě nové hrozby, Strnadelová, Zerzán - Radost z jídla, Radost ze zdravých dětí, Dagmar Lužná - Makrobiotický léčebný talíř I. a II., Nedělní makrobiotické vaření, William Dufty - Cukrové trápení

Záměrem a smyslem našich stránek je nabídnout vám právě kvalitní potraviny a suroviny pro makrobiotické vaření s doplňujícími informacemi o výrobku a jeho použití.

Firma Danfood je na českém trhu od roku 2004 a zaměřuje se především na dovoz kvalitních (převažně BIO) potravin ze zemí, kde makrobiotika má již dlouhou tradici a léta zkušeností. Naše výrobky tak pocházejí z kvalitní produkce v Japonsku, Holandsku, Belgii, Německu ale vynikající je i naše rýže Calasparra ze Španělska. Vysoce kvalitní jsou především naše misa a dochucovadla dovážené přímo z Japonska, kde se po staletí vyrábí dle tradiční japonské receptury.

Součástí nabídky je i kuchyňské vybavení nezbytné pro vaše vaření doma a na cestách a jako doplněk velice kvalitní kosmetika bez chemických přísad, umělých vůní a barviv.

Věříme že budete s našimi produkty a službami spokojeni!

NWZiZT